یک فایل یک فایل

اطلاعیه فروشگاه

اطلاعیه به دارندگان حسابهای بانک ملی : باتوجه به اینکه سقف حداقل خرید کارت های بانک ملی مبلغ 5000 تومان میباشد لذا برای خرید مبالغ کمتر از 5000 تومان از کارت های سایر بانک ها استفاده نمائید .... پس از پرداخت موفق لینک دانلود به طور خودکار در اختیار شما قرار میگیرد و به ایمیل شما نیز ارسال میشود. با تشکر

دانلود مقاله کامل درباره علوفه و یونجه

دانلود مقاله کامل درباره علوفه و یونجه

 

 

 

 

 

 

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل: Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحه :151

 

بخشی از متن مقاله

مقدمه:

1-3- اهميت وارزش غذايي علوفه يونجه به حدي است كه موجب شده به ملكه نباتات علوفه اي شهره گردد . خاستگاه و مركز پيدايش يونجه به نام علمي Medicago satival  ايران زمين است .

يونجه يكي ازمهم ترين  گياهان علوفه اي براي حيوانات اهلي است . زيرا داراي مقدار زيادي پروتئين ، ويتامين هاي مختلف ، انرژي و قابليت هضم پذيري بالاست . همچنين در مخلوط علوفه يونجه براي حاصلخيزي خاك ، اصلاح ظرفيت نگهداري آب و خاك به صورت مالچ و استخراج مواد معدني و نيتروژن در لايه پاييني استفاده مي شود .

- كشت يونجه سابقه اي بسيار طولاني دارد به طوري كه قدمت آن به ابتداي تاريخ تمدن مي رسد . كشت يونجه در اكثر نقاط دنيا رايج بوده و روز به روز به سطح زير كشت آن افزوده مي شود . بهترين شرايط براي رشد ونمو يونجه در مناطق خشك ، آفتابي ، گرم و با آب فراوان انجام مي گيرد .

- تركيب صفات زير به همراه سازگاري گسترده به محيط هاي متنوع يونجه را به عنوان يك محصول منحصر به فرد معرفي نموده است اين صفات عبارتند از :

- ظرفيت رشد مجدد سريع

- توانايي تثبيت بيو لوژيكي نيتروژن

- مقاومت به سرما و گرما

- مقاومت به خشكي

- دارا بودن دورۀ خاك

- كيفيت مناسب علوفه

- هضم پذيري بالا

- مغذي بودن

- واكنش پذير بودن به مديريت خوب

- قابليت ذخيره و انبار كردن

- قابليت استفاده به صورت چراي مستقيم ، كود سبز

- قدرت رقابت با علف هاي هرز

- تكثير به وسيله بذر ، ريزوم ، استولون

- پايا و چند ساله بودن

توليد يونجه با عملكرد بالا مستلزم خاكهاي عميق است كه توان ذخيره فراوان آب جهت عرضه در مدت طولاني فصل رشد داشته باشد همچنين براي توليد يونجه با عملكرد بالا نياز به مقادير زيادي آب از طريق بارندگي، اب ذخيره اي و يا آبياري است. يونجه به ازاي توليد يك تن علوفه در 6/0 هكتار است در سال نياز به تقريبا 15 سانتي متر آب در ناحيه ريشه دارد. علاوه بر اين خاك هايي كه در آن يونجه كشت مي شود بايستي PH نزديك خنثي (6/6-5/7 )داشته و به اندازه كافي حاصلخيز براي عرضه مقادير زياد مواد غذايي باشند. فوايد داشتن PH مناسب عبارتند از :

  • كاهش حلاليت عناصر محلول سمي
  • افزايش دسترسي به مواد غذايي ضروري
  • افزايش فعاليت ميكروارگانيسم هاي خاك
  • تثبيت بهتره نيتروژن

با برداشت حدود يازده تن علوفه در هكتار تقريبا 45 كيلوگرم فسفر (P) ، 90 كيلوگرم كلسيم و 198 كيلوگرم پتاسيم (k2O) از خاك هارج مي گردد. از امداد خارج شده فوق بايستي با استفاده از كودهايي كه بر اساس تجزيه خاك تعيين مي شوند به خاك باز گردانده شود .

در تمام انواع خاك ( شني ، لومي و رسي ) مي توان يونجه را كشت نمود . با اين حال بايستي خاك به خوبي زهكشي شود تا از ابتدا به بيماري هاي ريشه و جلوگيري و همچنين اجازه جريان اكسيژن كه براي تثبيت نيتروژن به وسيله باكتري Rhizobiam  لازم است ، داده شود . خاكهاي با PH نزديك خنثي به علت در دسترس قرار دادن مواد غذايي و فعاليت باكتري Rhizobiam براي توليد مطلوب يونجه مناسب هستند .

2-3- گياهشناسي يونجه

    1-2-3- بذر

بذر يونجه درون غلاف ، نيام يا پيله كه مارپيچي يا حلزوني شكل است و داراي 2 تا 4 پيچش است تشكيل ميگردد . در طول مدت رسيدن نيام يونجه ، بذور داخل آن به هم نزديك شده و به علت رشد خارجي سه گوش به نظر ميرسند . طول و عرض بذور رسيده، به ترتيب 5/2 و 5/1 ميلي متر و ضخامتشان حدودا يك ميلي متر است . نيام در گونه هاي مختلف يونجه به اشكال مختلف مي باشد(شكل 1-3 )

بذررسيده يونجه زرد روشن يا سبز زيتوني تا قهوه اي است . به طور كلي بذر يونجه كوچك و ريز است و وزن هزار دانه آن از 5/2 تا 5/3 گرم متغير است . در هر گرم وزن يونجه 300 تا 400 بذر وجود دارد .

بذر يونجه داراي دو لپه (Cotylidon)  ، يك ريشه چه ، يك اپي كوتيل ، آندوسپرم و پوسته رنگي يا تستا و ناف است . در انتخاب بذرمرغوب و مناسب جهت كشت ، سنگيني و خوش فرمي آن از فاكتورهاي مهم به شمار ميرود . هر چه قدر پوسته بذر سفت ، سخت و سالم باشد قدرت انباري بيشتري خواهد داشت . مدت زمان انبارداري به طوري كه خصوصيات بذر براي كشت حفظ شود 1-2 سال است . به طور كلي هر چه بذر نامناسب و مدت نگهداري در انبار زياد باشد درصد جوانه زني بذور يونجه كاهش          مي يابد . آزمايش ها نشان داده كه بذور سالم ومرغوبي كه در شرايط مناسب انبارشده اند بعد از چهارسال در صد جوانه زني شان 10 درصد كاهش يافته است . لذا هنگام كاشت بذور يونجه مخصوصاً در صورت عدم اطمينان از طول عمر بذر و شرايط انبار داري بايستي تست جوانه زني انجام گيرد . براي تعيين درصد جوانه زني بذوريونجه را روي كاغذ صافي مرطوب در دماي 20 درجه سانتيگراد قرار داده و اولين شمارش بعد ازچهارروز و آخرين شمارش بعد از هفت روز انجام مي گيرد ( شكل 1-3 بذور يونجه ) 

 

2-2-3- گياهچه

     با قرار گرفتن بذريونجه در خاك وجذب رطوبت ريشه راست و مستقيم وبدون انشعاب ازريشه چه بوجود مي آيد ( شكل 2-3 ). به موازات پيدايش ريشه اوليه ، محور زير لپه (هيپوكوتيل ) طويل شده و باعث خارج شدن ازخاك مي شود . در اين زمان گياه به زيادي وكمبودرطوبت ، شوري خاك وسله بستن خيلي حساس است . زماني كه هيپوكوتيل از خاك خارج مي شود فقط داراي دو لپه بصورت برگ هاي متورم است . بعد از مدتي اين لپه ها از بين رفته و از مركز آن اولين برگ با دمبرگ بلند خارج مي شود . برگ اوليه ساده و قلبي شكل بوده و شباهتي به برگچه هاي اصلي يونجه ندارد . باگذشت زمان نخستين برگ مركب يونجه با سه برگچه به وجود آمده و با ادامه رشد ونمو به تدريج ساير برگ هاي مركب ظاهر مي شوند .

*** متن کامل را می توانید بعد از پرداخت آنلاین ، آنی دانلود نمائید، چون فقط تکه هایی از متن به صورت نمونه در این صفحه درج شده است ***


اشتراک بگذارید:


پرداخت اینترنتی - دانلود سریع - اطمینان از خرید

پرداخت هزینه و دریافت فایل

مبلغ قابل پرداخت 2,960 تومان
(شامل 20% تخفیف)
مبلغ بدون تخفیف: 3,700 تومان
کدتخفیف:

درصورتیکه برای خرید اینترنتی نیاز به راهنمایی دارید اینجا کلیک کنید


فایل هایی که پس از پرداخت می توانید دانلود کنید

نام فایلحجم فایل
file31_1812596_3690.zip93.8k





آخرین محصولات فروشگاه

محبوبترین محصولات